Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Matolcsy György MNB-elnök is részt vesz a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) vasárnap és hétfőn megrendezésre kerülő bázeli ülésén, amelyre a világ vezető jegybankelnökei kapnak meghívást - adta hírül a jegybank. Az eseményt a BIS tagállami jegybankelnökök számára kéthavonta szervezik meg; az ülések napirendjén a világgazdasággal és a pénzpiacokkal kapcsolatos, jegybanki szempontból kiemelt jelentőségű témák szerepelnek. Az MNB részvétele ugyan a régió jegybankjaihoz hasonlóan a megfigyelői státuszra korlátozódik, viszont az ülés felépítése lehetőséget teremt a kötetlen információcserére a világ vezető jegybankelnökeivel, valamint az ülésre meghívott gazdasági szakemberekkel, vezetőkkel - hansúlyozta az MNB.

Egy másik mai bejelentés szerint rendben zajlik a vezetőváltás az MNB-ben. Ma lépett hatályba a jegybank új irányítási rendszere, amely 5 ügyvezető igazgatóra épül. A bejelentés szerint megkezdte munkáját Palotai Dániel ügyvezető igazgató, az MNB vezető közgazdásza, valamint a pénzügyi stabilitásért és a hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója, Nagy Márton, illetve Csizmadia Norbert, aki a gazdaságstratégiáért és tervezésért felel. Szintén a mai naptól a bank gazdálkodásáért és működéséért Nagy Róza ügyvezető igazgató felel, míg Sándor György ügyvezető igazgatóként az intézmény működtetéséhez kapcsolódó feladatokat végzi.

A vezetőváltás keretében az eddigi 112 cégjegyzésre jogosult vezető és szakértő közül 22 fő esetében lesz változás. Az érintett munkakörökben március végéig kerül sor a teljes cserére, amellyel az MNB-ben lezárul majd a vezetőváltás, illetve megtörténik az új irányításra való átállás - nyugtatott az intézmény kommunikációs stábja.