Az SZDSZ betartja majd ígéreteit

A konvergencia programnak világosnak kell lennie, egyértelműen meg kell mondania, hogy mikorra akarunk valamilyen célt elérni, és ki kell tűzni ezeket a célokat - hangsúlyozta Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a Magyar Televízióban, a Nap-kelte című műsorban.
NAPI Online, 2006. augusztus 14. hétfő, 09:35
Fotó:

Az MTI által idézett liberális politikus szerint az SZDSZ kíváncsian várja, hogy a miniszterelnök a konvergencia program kapcsán mit mond, milyen időtávot lát, milyen intézkedéseket tart még szükségesnek. A felek kedden egyeztetnek a témában.

Az SZDSZ elnöke kiemelte: az euró bevezetésének több feltétele van, de nem a konvergencia program és az euró bevezetése miatt kell Magyarországnak a szükséges intézkedéseket meghoznia, hanem "saját magunk érdeke a költségvetés egyensúlyának helyreállítása". Mint mondta, a konvergencia programnak világosnak kell lennie, egyértelműen meg kell mondania, hogy "mikorra akarunk valamilyen célt elérni, és ki kell tűzni ezeket a célokat". Magyarország a hitelességét akkor szerzi vissza, ha olyan konvergencia programot tesz le az asztalra, amit egyébként teljesíteni is tud - tette hozzá.

Az SZDSZ elnöke elmondta, ebben a kormányzati ciklusban megvalósíthatónak látja az egészségügyi reformot, valamint 2009-től az egykulcsos adó bevezetését, melyhez azonban, mint hangsúlyozta, kell a szigorú költségvetési politika, és az egyensúly helyreállítása.

HOZZÁSZÓLÁSOK