Az Uber irodájához mennek a taxisok

Taxisokból álló küldöttség indult hétfő kora délután a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, valamint az Uber irodájához; a taxisok célja, hogy információt kérjenek követelésük teljesítésének időpontjáról.
MTI, 2016. január 18. hétfő, 14:20
Fotó: Napi.hu

A taxisok azután döntöttek így, hogy problémájukra nem született megoldás a képviselőik és Tarlós István főpolgármester közötti megbeszélésen, így a taxisok folytatják az Uber ellen meghirdetett demonstrációjukat. A főpolgármester közleményében azt írta, az adófizető, jogszabályokat betartó magyar taxisok a továbbiakban is számíthatnak a főváros támogatására Uber-ügyben, de Budapestnek nincs hatósági eszköze és fizikai lehetősége az alkalmazás betiltására, lekapcsolására.

Czifery Csaba, a Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke azt mondta, számukra az az egyetlen lehetséges megoldás, ha megszűnik az Uber, vagy ezen szolgáltató is azokat a feltételeket teljesíti, amelyeket a "hivatásos" autósoknak kell. Ha a négy felsorolt helyszínen nem kapnak pozitív választ vagy egy közeli határidőt az Uber beszüntetésére, lezárják a forgalom elől a teljes Bajcsy-Zsilinkszy út-Andrássy út-József Attila utcai kereszteződést.

Czifery Csaba időközben jelezte, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumnál nem fogadták a taxisok küldöttségét.

Az Uber szerint is szükség van modern szabályozási keretre

Az Uber szerint a hétfői budapesti taxisdemonstráció csak megerősíti, hogy szükség van egy olyan modern szabályozási keretre, amely figyelembe veszi az új technológiák jelenlétét és pozitív hatását.  A szolgáltató hétfői közleménye szerint erről tárgyalnak a döntéshozókkal is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2016.01.18 16:53

Mi a francot akarnak? Tavaly volt egy törvénymódosítás, ami az Uber-t is szabályozta. Ez nem volt elég? Húzzanak a sunyiba! A város, az utak, az utcák nem a taxisok tulajdonai. Soha többet nem utazom taxival, csak Uberrel. Pofátlan, hiéna taxis banda. Recseg a monopólium? Nem tudjátok lehúzni az utasokat? Hajrá Uber!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html