Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tasó László a térségi útfejlesztéseket ismertető sajtótájékoztatóján elmondta, Ukrajna nem hagyta jóvá az autópálya magyar-ukrán határmetszési pontját, így amíg ez nincsen meg, addig nem lehet elindítani a munkálatokat.Az államtitkár hangsúlyozta, az építéshez szükséges minden engedélyt be fognak szerezni és a tervezési munkafázis is elkezdődik.

Az M3-as sztrádából Záhony irányába leágazó M34-es gyorsforgalmi út tervezésével kapcsolatban Tasó László azt mondta, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyta a 38 kilométer hosszú szakasz előkészítését. Az autópálya kiépítéséhez szükséges forrásokat az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból (IKOP) finanszírozzák.

Az NFM államtitkára a belföldi úthálózat fejlesztésére kitérve elmondta, egy 69 milliárd forint értékű országos útfelújítási program eredményeként például Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyékben adtak át az elmúlt napokban elkészült útszakaszokat. A következő időszakban tizenkét helyszínen lesznek műszaki átadások, emellett 142 helyen folynak munkálatok.

Tasó László szerint Magyarország a következő évre 100 milliárdos útfelújítási csomagot tervez, amelyben az egyszámjegyűtől az ötszámjegyű utakig szerepelnek rekonstrukciók.