Személyes okok miatt április 23-ával Mészáros Lőrinc lemond a Fejér megyei település polgármesteri tisztségéről - áll a község honlapjára feltöltött meghívóban.

A lépésre ennél bővebb magyarázatot egyelőre nem adott a gázszerelőből lett milliárdos, aki tavaly a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017-es kiadvány szerint az ország ötödik leggazdagabb embere volt, 120 milliárd forintos becsült vagyonával.

A váratlan lemondás hátterében ma már sokkal inkább az állhat, hogy az egyre terebélyesebb céghálóval rendelkező egykori gázszerelőt a sajtó egyedül ezeken a testületi üléseken tudta mikrofonvégre kapni és kérdéseket feltenni - ad egyféle magyarázatot az Mfor.hu.

Arról Mészáros Lőrinc már korábban is beszélt a médiának, hogy nem hiszi, hogy 2019-ben újra elindulna a polgármesterségért.

A fotó forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd.

<blockquote class="embedly-card"><h4><a href="https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/megszolalt_meszaros_lorinc.661140.html">Megszólalt Mészáros Lőrinc</a></h4><p>Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester lemond tisztségéről, hogy kizárólag gazdasági érdekeltségeire koncentráljon - erről maga az üzletember tájékoztatta hétfőn közleményben az MTI-t. Mészáros Lőrinc döntéséről április 20-án írásban is tájékoztatta Felcsút község alpolgármesterét és jegyzőjét - a dokumentum április 23-i dátummal került ki a település honlapjára.</p></blockquote>
<script async src="//cdn.embedly.com/widgets/platform.js" charset="UTF-8"></script>