Babakötvény: fontos határidőre figyelmeztet a Pénzügyminisztérium

Legkésőbb péntek délig kell utalni a Babakötvényhez tartozó Start számlára annak érdekében, hogy a 2018-as évre igénybe lehessen venni az állami támogatást - hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium.
Szabó Zsuzsanna, 2018. december 27. csütörtök, 12:50
Fotó: Napi.hu

A Babakötvény kamata minden évben az előző évi infláció plusz három százalék; az aktuális kamat jelenleg így 5,4 százalék. A kormány állami támogatást biztosít a kötvényre, amely az éves befizetés tíz százaléka, maximum hatezer forint lehet - olvasható a szaktárca közleményében.

A kötvény rugalmas, bármekkora összeg elhelyezhető a számlán, és az sem jelent problémát, ha néhány havi vagy éves befizetés kimarad.

A Babakötvény a PM szerint az öngondoskodás, az előtakarékosság és a pénzügyi tudatosság hármasa mellett arra is ösztönzi a magánszemélyeket, hogy megtakarításaikat magyar állampapírban helyezzék el.

A megtakarítások állománya idén átlépte az 51 milliárd forintot, ez jelentős, harminc százalékot meghaladó növekedést jelent a tavalyihoz képest.

A Babakötvény bevezetése óta a szülők, a nagyszülők, illetve más hozzátartozók már több mint 165 ezer Start értékpapírszámlát nyitottak. A megtakarításhoz a Start-számlatulajdonos a nagykorúvá váláskor, vagyis a 18. életévének betöltése után juthat hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK