Így az első két hónap 29 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Már tavaly októberben túllépte a háromezret az új számlanyitások száma. Az idei új belépőkkel együtt február végén 178 ezer gyermeknek kamatozott babakötvényben a pénze, összesen több mint hatvanmilliárd forint.

A kötvény bármikor, bármekkora összegben megvásárolható, s a kincstár minden Start-számlára befizetett forintot automatikusan babakötvénybe fektet. A háromszázalékos kamatprémium miatt 2019-ben a kamat 5,8 százalék. Ehhez társul, hogy az állam a családtagok befizetései után minden évben támogatást nyújt, amelynek mértéke a befizetett összeg tíz százaléka, de legfeljebb hatezer forint lehet - sorolta az államtitkár a napilapnak.

November közepén jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy a Babakötvény-állomány átlépte az 50 milliárd forintot. A Babakötvény a gyermek 18. életévének betöltése napjáig bármikor megvásárolható, és a befizetett összegnek megfelelő mennyiségű kötvényt a Magyar Államkincstár azonnal jóváírja az értékpapírszámlán.