Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sajátos nyereményjátékot hirdetett meg az államkincstár április végén, melynek lényege az volt, hogy aki június 30-ig elektronikus úton nyit értékpapír- vagy Start-számlát, százezer forintos utalványt nyerhet, aki pedig állampapírt vásárol ezen a csatornán, annak ötvenezres kupon ütheti a markát. A vírusjárvány közben is megugrott így a kötések száma - közölte Tállai.

Az április vége óta eltelt két hónapban tízezernél is több számlát nyitottak az arra jogosultak. Így már 217 ezer gyermeknek gyűlik a pénz, a számlákon kamatozó összeg pedig a napokban lépte túl a kilencvenmilliárd forintot.

Az állam minden újszülöttnek automatikusan garantál 42 500 forint úgynevezett életkezdési támogatást, a juttatást már a külföldön élő magyar gyerekek is megkapják. A pénzt a Magyar Államkincstár írja jóvá a gyermek születésének napján, babakötvénnyé azonban csak akkor válhat az összeg, ha valamelyik hozzátartozó kincstári Start-értékpapírszámlát nyit a gyermeknek. A félretett összeghez jár állami támogatás is: a családtagok befizetései­nek tíz százalékát, de legfeljebb hatezer forintot tesz hozzá a megtakarításokhoz minden évben.