Babaváró: hamarosan a legfontosabb hitel lehet

Mostanra már közel 20 százalékos részesedést hasított ki magának a fogyasztásihitel-portfólióból a babaváró konstrukció.
Szabó Dániel, 2020. május 25. hétfő, 07:57
Fotó: Getty Images

Márciusban is több mint 64 milliárd forintnyi új szerződés született a babaváró konstrukciónál, amely - ha a kereslet stabil marad - hamar a legfontosabb fogyasztásihitel-termékké válhat - írja a Világgazdaság, amely szerint ezzel jelenleg a harmadik legkeresettebb változattá lépett elő a szabad felhasználású jelzáloghitelek és a személyi kölcsönök után.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint a fogyasztási hitelek között nyilvántartott babaváró kölcsön állománya március végén már meghaladta a 631 milliárd forintot. Az új szerződések megkötését a járvány sem akadályozta meg a lap szerint: az Erste Bank például arról tájékoztatott a közleményében, hogy a babaváró hitelek iránt az elmúlt hetekben is nagy volt az érdeklődés. A pénzintézet a kölcsön tavalyi indulása óta 11 500 házaspár igényét fogadta be, ebből több mint 3500-at az idei első négy hónapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.05.25 09:42

A baj abból lesz, ha a hitelvárás miatt van a babavárás.
A hitelvárás miatt született babák nehéz körülmények között fognak felnőni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html