Budapesten működik a világ egyetlen Zászlómúzeuma, amit 25 éve nyitotta Balogh László, aki lehet, hogy kénytelen lesz bezárni a helyet - derül ki a hvg.hu cikkéből.

A múzeumot is fenntartó Józsefváros Közösségeiért Zrt. vezetője közölte a múzeum alapítójával, hogy a kerületi önkormányzat a kormány megszorító intézkedései miatt kénytelen spórolni, ezért nem tudják tovább támogatni a zászlómúzeumot. Március 1-jétől bezár a hely, igaz, az alapító arra végül kapott engedélyt decemberig, hogy összepakoljon, esetleg új helyet keressen a múzeumnak.

Ha nem sikerül megoldást találni, akkor Balogh László az értékes magángyűjteményét, a világ országainak döntő többégéből beszerzett zászlókkal együtt megsemmisíti.

Közölte:

Ha nem sikerül megoldást találni, akkor Balogh László az értékes magángyűjteményét, a világ országainak döntő többégéből beszerzett zászlókkal együtt megsemmisíti. "Ez csak a végső variáció, de nagyon komolyan gondolom. Összepakolom a zászlókat, képeket, könyveket, a világ szinte minden országának és minden magyar településnek a vezetőivel való levelezéseimet, egyéb tárgyaimat, konténerbe rakom, és megy az égetőbe az egész. Lesz egy sajtóesemény, elég nagy balhé várható. Gondoljunk csak bele, mi van, ha elégetnek egy zászlót! Itt több mint 200 ország zászlóját kellene elégetni."