Várhatóan a jövő év második negyedévében kezdi meg tevékenységét az az alapítvány, amelyet Haza és Haladás elnevezéssel Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök hozott létre azzal a céllal, hogy támogassa a közjóra törekvő haladó kormányzás felelős és szakszerű gyakorlatát - közölte Hegedüs Dóra, a kuratórium elnöke az MTI-vel.

A volt kormányfő korábbi kabinetfőnökének tájékoztatása szerint az alapítvány e célját elsősorban átfogó közpolitikai koncepciók kialakítása és nyilvános bemutatása révén kívánja elérni. A Haza és Haladás Alapítvány nem valamely politikai erő mellett működő háttérintézmény, hanem a hatalom mindenkori gyakorlóira akar hatni, a mindenkori kormányzat munkáját szeretné jobbítani - hangsúlyozta Hegedüs Dóra. 

A kuratórium elnöke hozzátette: az alapítvány mindazok felé nyitott értékközösséget teremt, akik elfogadják, hogy a hazaszeret és a modern Európához való felzárkózás ügye nem egymást kizáró, hanem egymást erősítő fogalmak.

Az alapítvány munkája során közpolitikai alternatívákat kíván megfogalmazni, átfogó stratégiai javaslatokat, megvalósíthatósági tanulmányokat készít, melyeket konferenciák, tanulmányok és szakmai-közéleti vitafórumok segítségével mutat be - mondta Hegedüs Dóra. Megtanulva a világtól, ami működik, és elkerülve, ami máshol kudarcot vallott - de mindig a magyar sajátosságokra alapozva - hangsúlyozta az elnök.