"Elsőként (...) helyre kell állítani a szolidaritást Magyarországon. Ez a kormány azt mondta, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Én meg azt gondolom, Magyarországon pont az a baj, hogy az emberek döntő többsége sokkal többet ér, mint amennyije van, mert a rossz kormányzás miatt elmaradtunk a lehetőségeinktől" - fogalmazott a volt miniszterelnök. Közölte, rendbe kell rakni a gazdaságot, beruházni kell a növekedés és a munkahelyteremtés érdekében.

Arra kérdésre, hogy ehhez szükség van-e Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való megállapodásra, Bajnai Gordon úgy válaszolt: "az IMF-et egy műbalhénak, egy bolhacirkusznak tartom Magyarországon". Kifejtette, "az IMF akkor kell, ha egy kormány rosszul gazdálkodik, akkor az IMF-hitel időt ad, hogy kijavítsák a hibákat. Én ezért azt gondolom, hogy jó gazdasági programot kell csinálni, ezt fogjuk bemutatni a jövő héten, és ezt fogjuk csinálni 2014-től, és akkor nem lesz szükségünk semmilyen külső segítségre" - mondta.
Arra a kérdésre, hogy a Milla Egyesület elnöke, "Juhász Péter személyéből kiindulva" az első lépések egyikeként legalizálnák-e a marihuánát, Bajnai azt válaszolta, hogy ezt határozottan cáfolja, nincs ilyen terv.