Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője újévi videóüzenetében arról beszélt, hogy 2014 a remény éve lesz, hiszen a magyarok idén dönthetnek arról, hogy a békés építkezést vagy az örökös háborúskodást választják, hogy végre elkezdik-e egy normális és gyarapodó Magyarország építését. Szavai szerint az országban már többségben vannak a kormányváltást akarók, ám nekik egy tábort kell alkotniuk a győzelem érdekében, s hinniük kell abban, hogy a változás lehetséges.

"2014 tavaszán újra választhatunk. Választhatunk, hogy Ausztriához vagy Ukrajnához akarunk-e fölzárkózni, hogy a békés építkezést akarjuk, vagy örökös háborúban akarunk élni" - hangsúlyozta újévi üzenetében Bajnai Gordon volt miniszterelnök. Az Együtt-PM Szövetség vezetője az internetre feltöltött videóban arról is beszélt, hogy a magyarok dönthetnek idén arról, hogy "a következő négy év megint az elvándorló fiatalokról, a trafikmaffiáról, a nők megaláztatásáról szóljon, vagy végre elkezdjük egy normális, gyarapodó Magyarország építését."

A válságkezelő kormányfő szerint, a következő választás valójában népszavazás lesz, "amelyen Magyarország jövőt választ magának". Az ellenzéki összefogásra utalva Bajnai Gordon arról szólt, hogy az országban már többségben vannak a változást akarók, ám sokan még nem hisznek benne, márpedig "a győzelembe vetett hit nélkül, a győzelem nem lehetséges". Fel kell nőnünk a feladathoz, hogy a változás érdekében "sokféle szavazó képes egy tábort alkotni a győzelem érdekében", hiszen a hit csak így válhat mindent elsöprő erővé - folytatta.

"E reményeket valóra váltó, sikeres újesztendőt kívánok mindannyiunknak" - zárta szavait Bajnai Gordon.