BUX

Bajnai: helyre kell állítani a bizalmat!

A bizalom helyreállítását szorgalmazta a gazdaságban és a társadalomban Bajnai Gordon Miskolcon, egy gazdasági fórumon.

MTI-Eco, 2013. január 10. csütörtök, 21:41

A volt miniszterelnök, a Haza és Haladás Egyesület elnöke vállalkozók, üzletemberek és politikusok előtt úgy fogalmazott: ma Magyarországon a demokrácia, a magántulajdon, a piac és a szolidaritás, továbbá a "Nyugat is meg van kérdőjelezve", az ország megosztott. Az ország csak akkor tudja "megnyerni" a következő 10-20 évet, ha a társadalmi közmegegyezést újra helyre tudja állítni - vélekedett Bajnai Gordon.

Megjegyezte: a hírek szerint a kormány a 13. havi nyugdíj bevezetését fontolgatja, ez a mai helyzetben "politikai szélhámosság". Az a "kormány készül 13. havi nyugdíjról beszélni, amely a ma aktív generációtól, a mai nyugdíjasok gyerekeitől már másfél havi nyugdíjat elvett" - tette hozzá Bajnai.

A gazdasági folyamatokat úgy értékelte Bajnai Gordon, hogy nemcsak tavaly volt recesszió, de vélhetően az idén is az lesz, "Magyarország tartósan stagnáló, leszakadó pályára került". Ha a gazdaságban nem lesz gyors és radikális fordulat, az ország az egyéni vállalkozások szintjén is leszakadó pályára kerül - véli a volt miniszterelnök.