Bajnai javasolt a GVH elnökhelyettesi posztjaira

A kormányfő az IRM-szakállamtitkár Gadó Gábort és a GVH jogi iroda vezetőjeként dolgozó Wallacher Lajost javasolja a Versenyhivatal elnökhelyetteseinek.
Leszák Tamás, 2009. szeptember 22. kedd, 09:50
Fotó:

Bajnai Gordon miniszterelnök Gadó Gábort és Wallacher Lajost javasolja a Gazdasági Versenyhivatal elnökhelyettesi posztjaira, s egyúttal Gadó Gábort jelöli a versenytanács elnöki teendőinek ellátására - írja az MTI Eco. Az elnökhelyettesek megbízatása a vonatkozó törvény szerint szeptember 26-tól hat évre szól, az elnökhelyettes-jelölteket kedden hallgatja meg az országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága.

A jogász végzettségű Gadó Gábor egyebek mellett társelnöke a Budapesti Értéktőzsde felelős társaságirányítási bizottságának, tagja a Közbeszerzések Tanácsának, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkáraként a civilisztikai, gazdasági jogi és az igazságügyi kodifikációval összefüggő jogszabály-előkészítő munka irányítója.

A szintén jogász végzettségű Wallacher Lajos korábban a már átalakított Igazságügyi Minisztérium munkatársa volt, jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal jogi irodájának vezetője. Elnökségi tagként részt vett a szerzői jogi szakértő testület munkájában, s tagja volt például az iparjogvédelmi szakértő testületnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK