Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bajnai Gordon MTI által ismertetett szavai szerint azért tervezik az emelést, hogy biztonságot teremtsenek azoknak, akik állást keresnek. Ezen felül lehetőséget kívánnak adni az álláskeresőknek olyan munkahely megtalálásához, amelyet tehetségük és tudásuk indokol. Pályakezdési munkagaranciát vezetnének be minden fiatal számára, aki hat hónapja munkanélküli - tette hozzá. Az állam állást fog kínálni számukra, vagy olyan képzést, amellyel biztosan munkát találnak a munkaerőpiacon - mondta a politikus.

Bajnai Gordon bejelentette, hogy adóalkotmányt is terveznek, amellyel újra kiszámítható partnerré teszik a magyar államot. Nem lesznek év közbeni rögtönzött adók, kiszámítható lesz az adórendszer, ahol a polgárok előre tudhatják, milyen közterhekkel kell számolniuk a következő évben - mondta a volt miniszterelnök.

A családi adókedvezményt megtartanák, hogy ösztönözzék a családokat újabb gyermekek vállalására - emelte ki. Támogatni szeretnék a nőket, hogy ne kelljen választaniuk a munka és a gyermek között: lehetőséget kívánnak adni a GYES melletti munkavégzésre. Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője azt mondta, hogy kormányváltás után megszüntetik az egykulcsos adórendszert, mert "több volt a negatív mellékhatása, mint a gyógyító". Az általuk tervezett új adórendszer a társadalom felső 10 százalékától több teherviselést követel majd, hogy a 90 százaléknak több lehetőséget tudjanak biztosítani. Hozzátette: olyan politikát folytatnának, amely által könnyebb felemelkedni és nehezebb leszakadni.

A Videoton Oktatási Központban rendezett nagygyűlésen beszédet mondott Szelényi Zsuzsanna, az Együtt2014-PM Szövetség szakpolitikusa, valamint Szabó Tímea és Kónya Péter, a szövetség társelnökei.

A rendezvényre érkezőket mintegy 15 tüntető várta transzparensekkel.