Bajnai: kilenc hónapra emeljük a munkanélküli segély időtartamát

A 2014-es kormányváltást követően az első kormányzati döntések egyike lesz, hogy három helyett kilenc hónapra emelik a munkanélküli segély folyósításának időtartamát - jelentette ki az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője csütörtöki székesfehérvári nagygyűlésén.
MTI, 2013. május 30. csütörtök, 20:28

Bajnai Gordon MTI által ismertetett szavai szerint azért tervezik az emelést, hogy biztonságot teremtsenek azoknak, akik állást keresnek. Ezen felül lehetőséget kívánnak adni az álláskeresőknek olyan munkahely megtalálásához, amelyet tehetségük és tudásuk indokol. Pályakezdési munkagaranciát vezetnének be minden fiatal számára, aki hat hónapja munkanélküli - tette hozzá. Az állam állást fog kínálni számukra, vagy olyan képzést, amellyel biztosan munkát találnak a munkaerőpiacon - mondta a politikus.

Bajnai Gordon bejelentette, hogy adóalkotmányt is terveznek, amellyel újra kiszámítható partnerré teszik a magyar államot. Nem lesznek év közbeni rögtönzött adók, kiszámítható lesz az adórendszer, ahol a polgárok előre tudhatják, milyen közterhekkel kell számolniuk a következő évben - mondta a volt miniszterelnök.

A családi adókedvezményt megtartanák, hogy ösztönözzék a családokat újabb gyermekek vállalására - emelte ki. Támogatni szeretnék a nőket, hogy ne kelljen választaniuk a munka és a gyermek között: lehetőséget kívánnak adni a GYES melletti munkavégzésre. Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője azt mondta, hogy kormányváltás után megszüntetik az egykulcsos adórendszert, mert "több volt a negatív mellékhatása, mint a gyógyító". Az általuk tervezett új adórendszer a társadalom felső 10 százalékától több teherviselést követel majd, hogy a 90 százaléknak több lehetőséget tudjanak biztosítani. Hozzátette: olyan politikát folytatnának, amely által könnyebb felemelkedni és nehezebb leszakadni.

A Videoton Oktatási Központban rendezett nagygyűlésen beszédet mondott Szelényi Zsuzsanna, az Együtt2014-PM Szövetség szakpolitikusa, valamint Szabó Tímea és Kónya Péter, a szövetség társelnökei.

A rendezvényre érkezőket mintegy 15 tüntető várta transzparensekkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw, 2013.06.05 12:11

@rigolya:
"2013. június 5., szerda 8:09" - Ez mind szép és jó, de mi köze ehhez?

"2013. június 5., szerda 8:13"
Itt nem a nyugdíjról hanem az öngondoskodásról volt szó, a munkanélküli járadék kapcsán :D Az hogy te nem bírod ki mellébeszélés nélkül azért már ne az én gondom legyen.

Én említettem a nyugdíjat de nem itt, hanem később. Itt (rigolya, 2013. május 31., péntek 11:41), rád reagálva:

"Talán azért von ennyit mert túl sok a nyugdíjas, mivel túl korán engedték őket nyugdíjba? Esetleg lehet valami kapcsolata az alacsony foglalkoztatottsággal is, nem gondolod?"

2013. június 5., szerda 8:17
Igen tudom hogy ez volt egy kibúvó a rendszerváltás idején, ami gigantikus hiba volt az Antall kormánytól, de a dolgon ez mit sem változtat, attól még ami tény az tény: túl sok a nyugdíjas, mert túl korán mehettek nyugdíjba.
Akkor is ha teljesen értelmetlenül idekeversz mindenféle foglalkozásokat.

Pl.: Őszintén mi értelme van feltenni nekem a kérdést: "De akkor a politikus miért is mehet nyugdíjba 12-15 év politikai szolgálati idő után?"
Nekem, aki elutasít minden korkedvezményt? Honnan tudjam? Kérdezd meg tőlük, és írd meg mit válaszoltak.

Emlékeztetésképpen, a cikk cime a következő: "Bajnai: kilenc hónapra emeljük a munkanélküli segély időtartamát"
Akkor is ha az újabb mellébeszélő rakétát készítgeted elő. :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2013.06.05 08:17

@rw: A nyugdíjrendszer a munkanélküliség előli kibúvó volt sokáig. Most aztán betették a kaput...

De akkor a politikus miért is mehet nyugdíjba 12-15 év politikai szolgálati idő után?

Amellett hogy a munkanélküli segély-kiadásokat meg akarták kurtítani, a közrabszolgaság sokkal többe kerül!

Valamint: még mindig nincs párbeszéd, s válasz sem arra a kérdésre: miből fogja az ország finanszírozni a nyugdíjrendszerét 25 év múlva?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2013.06.05 08:13

@rw: Ejj, csak az az emlékezet, s az archívum ne volna!

Ki is említette először a nyugdíjat?

"rw, 2013. május 31., péntek 11:35
ááá, az "öngondoskodás" csak addig jó amíg csak az államot terheli, mint pl az mnyp rendszer. Önyp, munkanélküli biztosítás amit ki kell fizetni? Ugyan már, hol élsz te?"

Ráismer???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2013.06.05 08:09

@rw: 2000-ben a nők nyugdíjkorhatára 60 volt, de előrehozott, kedvezményes nyugdíjba már 57 évesen is lehetett menni! Innen már nem nagy megállapítás, hogy ha az átlag 53 volt 2000-ben és 56 2007-ben, akkor valami gond volt a foglalkoztatási helyzettel is, ha a munkáltatók inkább azt választották, hogy előre kifizetik a nyugdíjat az előrehozotthoz!

Az átlagot csökkentő bányászok, katonák és rendőrök pedig mint látható az idő előrehaladtával egyre kevésbé húzták le az átlagot. Pedig manapság megint nő a rendőrök száma!

De: miért is csoda, hogy a rendőr elmegy nyugdíjba, ha nyugdíja több, mint a fizetése?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rw, 2013.06.04 22:44

@juliann:
Valóban, ahogy ilyet is irtam: "a munkanélküli segély folyósításának idejéről lett volna szó...", magyarul mellékszál volt.

Rendben, most tudjuk hogy a franciák pontosan hány évesen mehetnek nyugdíjba pár évig amíg nem kényszerül egy újabb kormány emelni, akkor most mi a következő lépés? Belőlük általánosítunk a többi országra nézve hogy kihozzuk nálunk valójában nem alacsony a foglalkoztatottság?

Egyébként meg ha érdekel a dolog, az elejétől olvasd el légyszi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html