Bajnai: nem veszhet el ellenzéki szavazat

Nincs napirenden az MSZP és az Együtt-PM közötti választási megállapodás újratárgyalása - közölte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője. A szövetséget alkotó pártok esetleges összeolvadását firtató kérdésre elmondta, 20 százalék feletti eredményt tűztek ki célul, de tudják, hogy egyetlen ellenzéki szavazat sem veszhet el.
Inforádió, MTI, 2013. október 10. csütörtök, 19:13
Fotó: Napi.hu

A hvg.hu csütörtökön arról írt: nyolc egyéni választókerületben indulhatna el jövőre a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció, legalábbis ezt tartaná elképzelhetőnek az Együtt-PM arra az esetre, ha - a DK erősödése miatt - újra kellene nyitniuk a szocialistákkal augusztus végén megkötött megállapodást. A hírportál információja szerint ebben az esetben a Bajnai-párt két helyet adna át a DK-nak, az MSZP pedig hat körzetet ajánlana fel.

Bajnai Gordon sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére azt mondta: ez nincs napirenden, a választási együttműködés kérdése hetekkel ezelőtt lezárult. Hozzátette, fontosnak tartja, hogy a DK elszánt demokrata szavazói megtalálják a lehetőséget, hogy a kormányváltásra szavazhassanak, ezt az esélyt pedig az MSZP-vel kötött kormányváltó szövetségük kínálja. Ebben "kínáltunk helyet a Demokratikus Koalíciónak - lemondva saját helyeinkről -, ezt a DK nem fogadta el, ezért a kérdés nincs napirenden" - jelentette ki.

A Népszabadság arról írt a héten, hogy a Párbeszéd Magyarországért (PM) taggyűlése felhatalmazást adott az elnökségnek arra, hogy szükség esetén közös szervezetként induljanak a jövő évi választáson Bajnai Gordon pártjával. A két párt jelenleg pártszövetséget alkot, de ha így indulnak a választáson, akkor öt- helyett tízszázalékos parlamenti küszöböt kell elérniük.

Bajnai Gordon azt mondta: tudatában vannak a felelősségüknek, nem állhat elő, hogy egyetlen ellenzéki szavazat is elvesszen miattuk. Ugyanakkor - fűzte hozzá - tudják a céljukat is, ami nem pusztán a parlamenti küszöb elérése, hanem a mandátumok legalább húsz százalékának megszerzése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunnland, 2013.10.10 19:22

Nem bizony ,mert a Páholy Bostonból megmondta !!! A Centrum -Periféria viszonyt fent kell tartani ...,vagy a Jupiter -Kisökör viszonyt ...,ugye?..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html