Bajnai tájékoztatta az MSZP-t

A szocialista párt elnöksége testületileg most kapott először tájékoztatást a kormányfőtől arról, milyen büdzsét kell készíteni ahhoz, hogy az ország teljesíteni tudja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) felé tett vállalását.
NAPI, 2009. augusztus 7. péntek, 19:08
Fotó:

Az elmúlt hetekben az MSZP szűk vezetőségével és a miniszterekkel már konzultált Bajnai Gordon, de a pénteki találkozóval kezdődnek a politika egyeztetések a büdzséről.

Magyarországon idén és jövőre, két év alatt összesen mintegy 7,6 (2009-ben 6,7 százalékos, 2010-ben 0,9) százalékos lesz GDP-csökkenés - mondta a kormányfő. Épp ezért takarékos költségvetés készül, amelynek célja a stabilitás, a biztonság és a növekedés feltételeinek megteremtése - mondta Bajnai Gordon pénteken Budapesten, azt követően, hogy a jövő évi költségvetésről tárgyalt az MSZP elnökségével.

Bajnai Gordon legutóbb egy interjúban a jövő évi büdzséről szólva megismételte, hogy a sarokszám a 2010-re tervezett 3,8 százalékos hiány, valamint azt, hogy a büdzsé válságköltségvetés lesz, hiszen Magyarország és az egész Európai Unió még válságban van.

A kormány tervei között az szerepel, hogy szeptember 8-án benyújtja a parlamentnek a költségvetés tervezetét, és azt a szokásosnál jóval korábban, akár már november végén elfogadhatná az Országgyűlés.

HOZZÁSZÓLÁSOK