Utolsó esélyt kaptak a zajos balatoni fesztiválok

Idén és jövőre megnézik, hogy mennyire alkalmasak a fesztiválok betartani az önkormányzati csendrendeleteket, utána léphet a Balatoni Fejlesztési Tanács.
Szabó Dániel, 2019. július 20. szombat, 18:14
Fotó: Getty Images

Az elmúlt években elsősorban a Balaton Sound és a Strand fesztivál verte ki a biztosítékot a Zamárdival szemben lévő, észak-balatoni településeken. A Tihanyon és Balatonfüreden át Alsóörsig terjedő sávban gyakran nem csak a rosszul alvó nyaralók hallhatták a dob meg a basszus déli partról átszűrődő, késő éjszakába nyúló ritmusát - írja cikkében a Magyar Nemzet, amely szerint még mindig sok a konfliktus a balatoni fesztiválok és rendezvények zajszintje miatt.

Az ügy már a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) egyik ülésén is a napirendi pontok között szerepelt: de végül kompromisszumos megoldás született, vagyis egyből nem tiltják be a hangos rendezvényeket. Az egyeztetések eredménye értelmében meg kell nézni 2019-ben és 2020-ban, hogy a nagy rendezvények szervezői és a házigazda önkormányzatok milyen önmérséklésre képesek.

Lényegében most még azt várják, hogy az egyik oldalról önmérséklet, a másik oldal részéről pedig tolerancia és együttműködési készség mutatkozik és letekerik a rendezvények olyan szintre a hangerőt, hogy az elviseljék a helyiek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.07.20 22:51

fesztiválcsürhék gyülekezete az ország egész nyáron. városról városra üdülőhelyről üdülőhelyre vándorolnak hétről hétre. Szemét, és mocsok hátrahagyva, apuci "jólnevelt" kislánya fesztiválkurva a kicsi fia seggrészeg napokig.
Mire jó ez azon kívül hogy pár narancs hülyére keresi magát ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html