Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt években elsősorban a Balaton Sound és a Strand fesztivál verte ki a biztosítékot a Zamárdival szemben lévő, észak-balatoni településeken. A Tihanyon és Balatonfüreden át Alsóörsig terjedő sávban gyakran nem csak a rosszul alvó nyaralók hallhatták a dob meg a basszus déli partról átszűrődő, késő éjszakába nyúló ritmusát - írja cikkében a Magyar Nemzet, amely szerint még mindig sok a konfliktus a balatoni fesztiválok és rendezvények zajszintje miatt.

Az ügy már a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) egyik ülésén is a napirendi pontok között szerepelt: de végül kompromisszumos megoldás született, vagyis egyből nem tiltják be a hangos rendezvényeket. Az egyeztetések eredménye értelmében meg kell nézni 2019-ben és 2020-ban, hogy a nagy rendezvények szervezői és a házigazda önkormányzatok milyen önmérséklésre képesek.

Lényegében most még azt várják, hogy az egyik oldalról önmérséklet, a másik oldal részéről pedig tolerancia és együttműködési készség mutatkozik és letekerik a rendezvények olyan szintre a hangerőt, hogy az elviseljék a helyiek.