Balaton: lehúzzák a rolót vasárnap?

Nem zár be minden üdülőhely a Balatonnál a hét végén, sőt, a helyi kereskedők azt szeretnék, hogy a nyári szezon fogalma egyszerűen kikopna az emberek és a média szótárából.
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 17. csütörtök, 09:43
Fotó: Napi.hu

A Balaton minden évszakban kínál olyan programokat, amelyekért legalább a hét végére érdemes odautazni - mondta a Magyar Időknek egy helyi kereskedő, aki a magyar tengerrel kapcsolatban kitörölné a magyar nyelvből a szezon szót.

A helyi szállodások biztosra veszik, hogy nem lesz záróra vasárnap. Egyrészt a jövő hétre is kiváló idő ígérkezik, másrészt elindulnak a gasztronómiai programok, amelyek célja, hogy szeptemberrel is megtoldhassák a nyári kikapcsolódási időszakot.

A szakmai szervezetek igyekeznek cáfolni, hogy drágul a Balaton. Elismerik, hogy vannak olyan vállalkozók, akik az év eleji béremelések miatt növelték az áraikat, ugyanakkor például szinte minden étterem kínál 1000-1200 forintos ebédmenüt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezmivolt, 2017.08.17 10:24

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html