Keseregnek a Balatonnál élő és a tónál gyakran megforduló horgászok, mivel egyre több önkormányzat zárja be előttük strandszezon után a fürdőhely területét - írja a Magyar Nemzet.

"Az elmúlt években több konfliktus és rendőri intézkedés is történt abból, hogy a strandpénztár augusztus végi bezárása után a fürdőhelyet ellepő horgászok nem törődve a még ott tartózkodó vendégekkel, megpróbálták kisajátítani a strandot" - mondja Balatongyörök polgármestere, aki nincs egyedül panaszaival.

Etető anyagokat, bomló halmaradványokat hagytak maguk után a fürdő környékén megtelepedett patkányállomány legnagyobb örömére. A polgármesteri hivatal munkatársai a strandi bóják és stégek kiszedésekor több tóba szakadt horgászszereléket találtak.

Ezzel szemben ahelyett, hogy a szezon végén bezárnák előttük a strandot, több helyütt az illemhelyet is használhatják. Ezt Táncsics Aladár, a tízezer horgászt és 38 észak-balatoni horgászegyesületet összefogó Bakony-Balaton Horgász Szövetség elnöke mondta a napilapnak. Balatongyörök polgármestere szerint a horgászturizmushoz köthető vendégéjszakákat nehéz kimutatni, Kozári Miklós, a Magyar Horgászszövetség alelnöke szerint azonban a horgász 11 hónapon át fizető turista.