Baleset Ferihegyen - leszállásra kényszerült egy gép

Közvetlenül a felszállást követően visszafordult egy német lajstromjelű üzleti repülőgép Ferihegyre. A HungaroControl az AIRportal.hu kérdésére megerősítette, hogy a német lajstromjelű üzleti repülőgép azért tért vissza Ferihegyre, mert a repülőgépnek leszakadt a csomagtér ajtaja.
K. Kiss Gergely, 2019. július 2. kedd, 21:47
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Kedden fél öt után nem sokkal a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér 31L futópályájáról szállt fel egy német lajstromjelű üzleti repülőgép. A Cessna 525 CitationJet CJ1 pilótái közvetlenül a felszállás után jelezték a HungaroControl repülőtéri légiforgalmi irányításának, hogy hibajelzést kapott arról, hogy a repülőgép csomagtér-ajtaja nyitva van - erősítette meg a portál kérdésére Kiss Anita, a légiforgalmi irányításért felelős vállalat kommunikációs igazgatója.

A HungaroControl légiforgalmi irányító szolgálata ezt követően azonnal, elsőbbséggel visszafordította a repülőgépet Ferihegyre. A repülőgép a lehető leggyorsabban visszatért a repülőtérre és biztonságosan leszállt.

A vizsgálatakor kiderült, hogy az orr részben lévő tárolórekesz ajtaja leszakadt a repülőgépről. (A fotókat itt találja.)

HOZZÁSZÓLÁSOK