Tarlóséknak elegük lett a Szentendrei és Váci úton száguldozókból - lépnek

Új, állandó közlekedésbiztonsági kamerák létesítését kezdeményezik a gyorshajtások miatt a III. kerületben a Szentendrei úton és a XIII. kerületben, a Váci úton a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésben.
Szepesi Anita, 2018. november 10. szombat, 13:59
Fotó: MTI Fotó

A Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett - a budapest.hu oldalon közzétett - , az MTI által idézett előterjesztésben az olvasható, hogy az elmúlt években számos olyan, halállal vagy személyi sérüléssel járó baleset történt Budapesten, amelynek oka vélelmezhetően illegális gyorsulási verseny volt: ezek kedvelt helyszínei a III. kerületben a Szentendrei út és a XIII. kerületben a Váci út. A Váci úton a személyi sérüléses baleseteknél a gyorshajtás napközben is szerepet játszik - tették hozzá.

A két érintett kerület önkormányzatának kezdeményezésével, a problémákkal szembeni együttes fellépéssel egyetért az Országos Rendőr-főkapitányság és a fővárosi önkormányzat.

A kamerákat a Szentendrei út kivezető oldalán a Záhony utcai kereszteződés előtt, a bevezető oldalon a Mátyás Király úti kereszteződés előtt, valamint a XIII. kerületi Váci út 169. szám előtt helyeznék el.

A három ellenőrzési pont kiépítése hozzávetőleg bruttó 400 millió forintba kerülhet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

joe39xx, 2018.11.10 20:15

Váci 169?
Ezen kívül kéne még....
A Lehel-Dózsa közti szakaszra (ott ugyanis 50km/h az engedélyezett),
a Csángó/Révész-től a Dunyov/Süllőig,
a felüljáró mindkét végére, és tetőpontjára, mert az az igazi "kifutópálya" felszálláshoz készülő motorosoknak is.
Valamint bármit, ami ezen a környéken meggátolja az éjszakai nyélgázon hajtást.
Mindez röhej annak fényében, hogy a rendőrpalotából bárki végignézheti, ugyanakkor ezen utakra néző közlekedési kamerák a kormányváltás óta üzemképtelenek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

cito, 2018.11.10 17:51

Már megint fix kamera. Plusz-minusz kétszáz máter és döngölnek tovább.Biztos jó üzlet a szállítónak, de sz@art sem ér.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html