Baleset miatt csúszás várható a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon

Vonattal ütközött egy személyautó vasárnap délelőtt Városlődnél, a baleset miatt a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon 20-30 perces késések várhatók - közölte a Mávinform az MTI-vel.
Dzindzisz Sztefan, 2019. április 21. vasárnap, 11:28
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Városlődnél egy személygépkocsi a fénysorompó tiltó jelzése ellenére a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Veszprémből Celldömölkre tartó vonattal. A vonaton senki sem sérült meg, de a mozdony üzemképtelen lett - tették hozzá. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idején - előreláthatólag vasárnap délig - az utasokat Ajka és Veszprém között pótlóbuszok szállítják.

A Mávinform felhívta a figyelmet arra, hogy a Citadella nemzetközi gyorsvonat belföldi része Veszprémig közlekedik, a nemzetközi része pedig Székesfehérvár után kerülőúton, a Balaton északi partján, Ukk érintésével megy Ljubljanába.

A személygépkocsiból egy embert az ajkai hivatásos tűzoltók emeltek ki, őt mentőhelikopterrel vitték kórházba - mondta Stern Péter, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője

Kucsera Katalin, a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője azt közölte, hogy a személyautó sofőrje a balesetben súlyosan megsérült.

HOZZÁSZÓLÁSOK