Baleset az M1-esen, érdemes kerülni (Frissítve)

Az M1-es Budapest felé vezető szakaszán baleset történt szombaton kora délután, érdemes kerülni. Az ország több részén pedig havazásra, hóátfuvásokra és az ónos esőre lehet számítani, ezért ezeken a területeken nem érdemes autóba ülni.
Csernátony Csaba, 2018. március 17. szombat, 13:26
Fotó: Shutterstock

Baleset történt az M1-esen Budapest felé baleset történt a 44-es kilométernél - közölte nem sokkal szombaton 13 óra előtt az Utinform.hu. A dugót úgy lehetett lekerülni, ha a Tatabánya-Óváros csomópontban az 1-es főútra hajtanak. Késő délutánra helyre állt a forgalmi rend.

A Google és a Waze valós idejű útvonaltervezőn is látható volt a dugó, több autós "nagy", illetve "órási" dugóról írt.

Az Utinform.hu figyelmeztet arra is, hogy szombaton országszerte nagy mennyiségű csapadék várható, ami délutántól havazásba, egyes területeken ónos esőbe mehet át, mindehhez pedig viharos erejű szél is társulhat. A Magyar Közút pedig azt kéri, hogy a hófúvással és ónos esővel érintett területeken ne induljanak útnak!

A tájékoztatás szerint a délnyugati-északkeleti tengely mentén, a Nagykanizsa-Miskolc közti széles sávban alakulhat ki a legnagyobb, akár 10-15 centiméter körüli, míg a Dunántúl északi felén 5-15 centiméternyi friss hótakaró. Elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nyugati felén akár 20 centimétert meghaladó hó is hullhat.

Erős hófúvásra szombat estétől vasárnap délelőttig az Északi-középhegységben és annak előterében, kiemelten a Hernád és a Bodrog völgyében, az Alföld északi felén, éjszakától néhol a Nyugat-Dunántúlon is számíthatnak a közlekedők. Ezeken a részeken viharos (60-85 km/órás, kis területen akár efeletti) széllökések valószínűek. A havazás által kevésbé érintett Dél-Alföldön is előfordulhatnak helyenként 70 km/óra körüli széllökések északkeleti irányból, ennek a régiónak az északi, északnyugati felén várható estétől hófúvás. A késő délutáni, esti óráktól az ország délkeleti, keleti megyéiben az eső nem havazásba, hanem ónos és fagyott esőbe mehet át, és viszonylag rövid idő alatt több milliméteres jég képződhet.

HOZZÁSZÓLÁSOK