Balog: a legtöbb kérdésben sikerült megállapodni a pedagógusokkal

A legtöbb kérdésben sikerült megállapodásra jutnia a kormánynak a pedagógusok sztrájkbizottságával, ugyanakkor a bértábla emeléséről az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban fognak egyeztetni - derült ki a felek keddi, idei utolsó egyeztetése után.
MTI, 2012. december 11. kedd, 14:42
Fotó: Napi.hu

Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere a találkozó után újságírók előtt azt mondta: az elmúlt hetek egyeztetései során 20 pontban sikerült megállapodni, és végül egy, a szakszervezetek számára nagyon lényeges nyitott kérdés maradt, az, hogy miként számítják a pedagógusok munkaidejét, óraszámát.

A felek közötti megállapodás szövegtervezetét egy közös munkacsoport fogja majd kidolgozni, és ha megszületik a konszenzusos szöveg, akkor várhatóan jövő év elején aláírhatják a dokumentumot.

Ha mégsem sikerülne ilyen szöveget megalkotni, várják a bíróság döntését a sztrájkkészültséggel kapcsolatban - fejtette ki a tárca vezetője, aki azonban bízott benne, hogy a munkabeszüntetést sikerül majd elkerülni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nitro, 2012.12.11 23:13

@szkiita: 2014-ben lesz jó, amikor ki lehet söpörni a szemetet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2012.12.11 22:24

aZ ÉLETPÁLY-MODELL JÓ LESZ ,iGAZ ÉVI 270 MILLIÁRD PLUSSZ PÉNZ KELL HOZZÁ...,nem kevés ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html