Balog: mindenhol meglepődtek az inflációs adaton

Balog Ádám szerint az inflációs adatok egész Európában meglepetést okoztak, a jegybank alelnöke erről csütörtökön, az MNB Alapokmányának bemutatásakor beszélt az újságírók kérdéseire válaszolva.
MTI, 2014. május 15. csütörtök, 17:13
Fotó: Portfolio

A negatív infláció önmagában érdekes, de ez számunkra nem meglepő, hiszen hónapok óta figyeljük, hogy egyre-másra meglepik az inflációs adatok Európát - mondta, utalva arra, hogy ez európai szintű probléma. Nem vagyok nyugodt ezektől a folyamatoktól, de látható az Európai Központi Bankban (ECB) is van idegesség - tette hozzá.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közölt adatai szerint áprilisban a fogyasztói árak 0,1 százalékkal voltak alacsonyabbak mint egy évvel korábban. Magyarországon 1968 óta nem volt példa arra, hogy csökkenjenek a fogyasztói árak. Márciushoz képest átlagosan 0,1 százalék volt az infláció.

A londoni elemzői közösség inflációs prognózisai zéró és 0,3 százalékos emelkedés között mozogtak, az adatok ismertetése után úgy vélték azonban, hogy deflációs veszély nem fenyeget Magyarországon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbbajobbb, 2014.05.15 22:10

..."Az USA lakáspiacának megroggyanása a 2006-os rendezvény idején kezdődött, az eurózóna adósságválsága pedig a 2010-es, vuvuzelától hangos dél-afrikai vébével esett egy évre..."


...2010 tavaszán kezdődött az eurózóna válsága ...,tudtuk olvasni demagóg-cinikus ballibek ?????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html