Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pintér Sándor belügyminisztertől és Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől mielőbbi írásbeli tájékoztatást vár arról, hogy a spanyolországi, finnországi merényletek érintik-e közvetlenül Magyarország biztonsági helyzetét, s hogy a történtekkel összefüggésben tudnak-e esetleges magyar szálról - mondta a szocialista Molnár Zsolt hétfőn az MTI-nek.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke arról is megkérdezi a minisztereket, hogy mit tartalmaz pontosan a francia hatóságok megkeresése - a több európai terrormerénylettel összefüggésbe hozott - Salah Abdeslam magyarországi kapcsolatrendszeréről. Továbbá, hogy milyen aktualitása van az Abdeslam-ügynek, s az érintett magyar szolgálatok, az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Információs Hivatal, a Terrorelhárítási Központ milyen tájékoztatást adtak erről a francia hatóságoknak. (Barcelona: a terrorsejtet maradéktalanul felszámolták.)

Molnár Zsolt az MTI-nek azt is elmondta, Péterfalvi Attilának, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének is megkeresést küld, hogy a kormány nemzeti konzultációs honlapján futtatott, a Yandex nevű orosz cég kódjáról folytatott vizsgálati eredményt írásban megkapja a testület.