Bárkit lapátolni küldhetnek - új kormánydöntés a veszélyhelyzetről

Egy kormányhatározatnak köszönhetően nem kell figyelembe venni egyes kizáró korlátozásokat a közmunkaprogram esetében, amíg tart a veszélyhelyzet - szúrta ki a Privátbankár.hu a Magyar Közlönyből.
K. Kiss Gergely, 2020. november 26. csütörtök, 13:53
Fotó: Napi.hu

A szerdán megjelent, 260. sorszámot viselő közlönyben található a veszélyhelyzettel összefüggésben a közfoglalkoztatási szabályok eltérő alkalmazásáról hozott kormányhatározat. Ez úgy rendelkezik: veszélyhelyzet ideje alatt az egyes munkaerőpiaci intézkedésekről szóló 1139/2017. (III. 20.) Korm. határozat 1. pont c) és d) alpontját nem kell alkalmazni - idézi a portál.

E jogszabályban az érintett c) alpont kimondja: azon személyek, akik várhatóan képesek önállóan elhelyezkedni, ne kerülhessenek bevonásra a közfoglalkoztatási programba (közmunkaprogram), csak abban az esetben, ha a munkaközvetítési kísérlet a munkáltató oldalán felmerülő okból háromszor is meghiúsult, vagy ha 3 hónapon keresztül nem tudtak megfelelő állást ajánlani az álláskeresőnek. A d) alpont a szakképzettséggel rendelkezőket zárja ki a közmunkából hasonló feltételek fennállása esetén (ha nem volt 3 sikertelen közvetítési kísérlet vagy 3 hónap eredménytelen várakozás).

A határozat szerint tehát a veszélyhelyzet idején ezen korlátozások nem kötelező érvényűek.

Az a szabály viszont nem változott, hogy a 25 év alatti személyek abban az esetben kerülhetnek csak bevonásra a közfoglalkoztatási programokba, ha az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló munkaerőpiaci program nem kínál számukra reális egyéb lehetőséget.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csodacsampi, 2020.11.26 15:11

Azt a 133 legganébb gengszert a parlamenből is lehet lapátolni küldeni,avagy lapátra tenni vezérükkel egyetemben ! Inkább ma,mint holnap !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html