Főként a Dunától keletre fordulhat elő helyenként kisebb eső, zápor. Szombat estétől azonban nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és szombat éjszaka előbb a Dunántúlon, majd keletebbre is egyre többfelé elered az eső. A déli, délnyugati szél az ország déli kétharmadán napközben megélénkül, pénteken délnyugaton meg is erősödik - írja az Országos Meteorológiai Szolgálatra hivatkozva az MTI.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között várható, de a Dél-Dunántúlon helyenként még ennél is melegebb lesz.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton az ország nagyobb részén 9 és 14 fok között alakul, de a tartósan borult, párás északi részeken csak 2, 8 fok lesz.

Milyen idő lesz Európában?

Skóciától nyugatra található annak a ciklonnak a középpontja, amelynek hosszan elnyúló frontzónája Izland déli partjaitól Belgiumon át a Baleár-szigetekig nyúlik. Nyugat-Európában emiatt erősen felhős az ég, és sokfelé esik az eső. Ugyanakkor enyhe az idő, a Brit-szigeteken, Franciaországban és az Ibériai-félsziget nagyobb részén 10, 15 fok közé emelkedik napközben a hőmérséklet.

Másutt egy anticiklon hatására kevésbé eseménydús az időjárás, általában rétegfelhőzettel borított a táj, napos vidékek inkább csak a Fekete-tenger mentén vannak.

Litvánia fölött egy magassági hidegörvény helyezkedik el, így onnan több helyről jelentettek havazást. A csúcshőmérséklet a mediterrán térségben 14, 15 fok körül alakul, északabbra ennél persze hidegebb van, a Kelet-európai-síkság egészén napközben is fagy, de a -10, -15 fok közötti maximumok már csak az Ural előterére jellemzőek.

Szombat estig a Kárpát-medence fölé délies áramlással továbbra is enyhe levegő áramlik, majd szombat éjszaka egy peremciklon éri el hazánkat.