BUX
38643

Becsapták a nyugdíjasokat? Átkozzák a kormányt

Egy szakértő szerint a téves politikai nyilatkozatok miatt reklamálnak százával a nyugdíjasok novemberi járandóságuk miatt, ami jóval kevesebb annál, amit vártak. A kormánypropaganda 24 ezer forintos pluszról szólt, ám ennek sokszor a fele sem igaz - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Komócsin Sándor, 2017. november 15. szerda, 08:57

Százával érkeznek a panaszok a Magyar Államkincstárhoz a novemberi nyugdíjak miatt - írja a Magyar Nemzet, pedig eddig csak a banki utalások érkeztek meg, a pénzes postások még nem. Sokan érzik úgy, hogy becsapták őket, mert jóval kevesebb pluszt kaptak annál, amire számítottak.

A kincstár szerint minden rendben van, minden kiegészítést határidőre átutaltak, és az ellenőrzéseik nem találtak hibát a reklamációkban szereplő összegek kiszámításában. A kifogásokat egyébként az esetek többségében több mint 80 ezer forintot kapó nyugdíjasok fogalmazták meg.

Egy nyugdíjszakértő felfedte a napilapnak az ellentmondás titkát: hibás, félreérthető volt a kormány kommunikációja. A propagandában ismételgetett 23-24 ezer forint pluszjuttatás helyet a korrekt számítások szerint jóval kevesebb jár. Például a nyugdíjprémium 80 ezer forint feletti juttatás esetén maximum 12 ezer forint, míg egy 60 ezer forintos nyugdíjnál már csak kilencezer forint.

A nyitókép forrása: Shutterstock