Becsatornázták Békéscsabát

Békéscsaba eddig csatornázatlan területein elkészült a szennyvízhálózat, melyhez 9400 békéscsabai család csatlakozhat.
NAPI, 2013. január 30. szerda, 14:21
Fotó: Napi.hu

Befejeződött Békéscsabán a városi szennyvízhálózat bővítése, az elkészült rendszert ma ünnepélyes keretek között vette át Vantara Gyula polgármester. A fejlesztés során összesen 250 kilométernyi új vezeték épült ki, ezzel 9400 család szennyvízproblémája nyert végleges megoldást. A beruházással fontos környezetvédelmi célok teljesülnek, a háztartások szennyvize többé nem károsítja a város talaját, természeti értékeit. Az országos jelentőségű, közel 16 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés része a szennyvíztisztító telep korszerűsítése is, mely év végére fejeződik be. A projektet Békéscsaba Város Önkormányzata az Európai Unió Kohéziós Alapja és a Magyar Állam támogatásával valósítja meg.

A beruházást megelőzően Békéscsaba csatornázottsága 61 százalékos volt, a fejlesztés eredményeként pedig közel 100 százalékos lett. A 2010 májusában induló kivitelezési munkák eredményeként városszerte összesen mintegy 250 kilométer vezetéket fektettek le az eddig ellátatlan területeken. Az új szennyvízrendszert 171 kilométernyi gerinc- és nyomóvezeték, valamint 9436 darab házi bekötővezeték alkotja. A fejlesztés keretében emellett sor került 34 meglévő szennyvízátemelő felújítására és 31 új átemelő építésére. Az új hálózat megépítésével 9400 háztartás a rendszer részévé válhat, az elkészült vezetékek ellenőrzését követően 2012 végére minden érintett család megkapta a rákötéshez szükséges hivatalos engedélyeket.

A békéscsabai beruházás a szennyvíztisztító telep ez év végéig tartó korszerűsítésével válik teljessé; az Élővíz-csatornába érkező, megtisztított szennyvíz a legszigorúbb hazai és nemzetközi előírásoknak is megfelel majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gg11, 2013.01.30 15:04

a Békéscsabai szennyvízbekötések pénzmosoda volt mint minden más,tudok mutatni egy pár csatornát és átereszt ahol még a csövet se dugták be csak egy szeletet mert így olcsóbb és a cső mellett ömlik a víz és mossa ki az utat.Le is fotóztuk ha kételkedne valaki.Gratulálunk a kókány és átvevő csapatnak,vagy ki ígért többet zsebre csak haladjunk?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html