Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nyilas Hajnalka elmondta: 23 helyi társasház - 1200 család - került lehetetlen helyzetbe két éve, amikor kiderült, hogy közös képviselőjük a lakók tudta és megkérdezése nélkül tetemes hiteleket vett fel hamisított jegyzőkönyvek felhasználásával egy banktól. A nagyrészt fiktív felújítási munkákra kért és kapott milliókat a jelenleg is folyó büntetőperben próbálják visszaszerezni a nőtől, de a hiteleket addig is az érintett társasházaknak kell törleszteniük.

Mivel erre nem vagy alig képesek, a százhalombattai önkormányzat jelentős összegekkel segíti a bajbajutottakat. Eddig nyolc társasház kapott összesen 37,5 millió forintnyi, részben vissza nem térítendő támogatást, a szerdai képviselő-testületi ülésen pedig egy 100 millió forintos alap létrehozásáról határoztak - tette hozzá a szóvivő.

Negyvenmillió forint elosztásáról azonnal döntöttek, így a későbbiekben a fennmaradó 60 millióból részesülhetnek kisebb, nagyobb mértékben a "bedőlt hiteles" társasházak visszatérítendő, kamatmentes támogatás formájában - mondta Nyilas Hajnalka.