Bedurvul az időjárás vasárnapra

Vasárnapra három dunántúli megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás és heves zivatarok veszélye miatt is.
Inforádió, 2014. május 24. szombat, 21:40
Fotó: Napi.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta: szombat este az Alföld északi felében és az Északi-középhegység térségében, valamint északnyugaton várhatók további zivatarok, amelyeket felhőszakadás és általában kisebb méretű jég kísérhet. A hajnali órákra csaknem mindenütt megszűnnek a zivatarok.

Vasárnap napközben a Dunántúl nyugati megyéiben elvétve, másutt több helyen alakulhat ki zivatar, elszórtan felhőszakadással, jégesővel kísérve - tették hozzá.

Vasárnapra Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye kivételével az ország egész területére a várható felhőszakadás és heves zivatar miatt is citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés adtak ki. A heves zivatarokat, erős szél, illetve jégeső is kísérheti. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat.

Az előrejelzés szerint vasárnap nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre lehet számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között alakul.

HOZZÁSZÓLÁSOK