Befejeződött a kerékpárút-fejlesztés Jászberényben

Befejeződött a kerékpárút-fejlesztés Jászberényben, a fejlesztésnek köszönhetően 15 kilométerre nőtt a kerékpárút hossza a városban - közölte Hegyi István, az önkormányzat városfejlesztési irodavezetője az MTI-vel.
Dzindzisz Sztefan, 2018. november 16. péntek, 10:09
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A jászberényi kerékpárút-hálózatot az uniós forrásból működő Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert 325 millió forint támogatásból fejlesztették. A támogatásból hét szakaszon összesen 4,8 kilométer hosszúságú kerékpárutat alakítottak ki, ebből 3,9 kilométernyi új építésű.

A fejlesztésnek köszönhetően a városban 15 kilométerre nőtt a kerékpárút hossza - a kerékpárút-hálózat érinti a nagyobb közigazgatási és ipari létesítményeket is -, a város így körbejárhatóvá vált - jegyezte meg Hegyi.

Felújítást végeztek a Nagykátai úton, új kerékpárút épült a városközpontban a Verseny utcától a Megyeház utcáig. Meghosszabbították a Nádor utcai kerékpárutat, emellett épültek parkolók, valamint kerékpárosoknak utak a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház megközelítésének elősegítésére, továbbá a Vásártér utcától a Jász Plasztik Kft.-ig - sorolta Hegyi István. (Megvan a Tour de Hongrie időpontja.)

HOZZÁSZÓLÁSOK