Begyorsult az ipari paripa

Jó hír: magához térni látszik a magyar ipar. Tavaly novemberben a magyar ipari termelés 4,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, az év első tizenegy hónapban pedig 2,0 százalékkal emelkedett - a KSH részletes adati szerint. Főként az export nőtt.
NAPI Online, 2003. január 17. péntek, 08:39
Fotó:


A termelés volumene szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított index szerint novemberben az előző hónaphoz képest 2,8 százalékkal, a csupán munkanaphatástól tisztított index alapján pedig 6,0 százalékkal nőtt.

Ez gyakorlatilag megyezik az előzes adatokkal.

Tavaly az első tizenegy hónapban az export 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. Az ipari vámszabad területeken működő szervezeteknél azonban, melyek a kivitel 51,4 százalékát adják, az átlagnál alacsonyabb, 2,3 százalékos volt.

Az ipar tizenegy havi belföldi értékesítése 0,3 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

A feldolgozóipari termelés több mint egynegyedét képviselő villamos gép, műszer gyártása - az előző havi mérséklődés után - szerény mértékben, 4,2 százalékkal emelkedett, ahol átlagon felüli növekedést a híradástechnikai termék, készülék gyártása alágazatban regisztráltunk.

HOZZÁSZÓLÁSOK