Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két napig tartózkodott Budapesten az a két külföldi diáklány, akikről később Csehországban kiderült, hogy koronavírussal fertőzöttek. Alaposan kikérdezték őket, hogy nálunk mit csináltak, merre jártak - írja a Magyar Hang.

Az amerikai és ecuadori diáklányról már tudni, hogy egy belvárosi lakásban éltek, de a bérbeadóval nem találkoztak, a foglalást az interneten intézték és a kulcsot is borítékban kapták meg - közölte az operatív törzs szokásos napi sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos. Müller Cecília mindenesetre személyesen vette fel a kapcsolatot a lakás tulajdonosával és - szavai szerint - megnyugtató válaszokat kapott.

A diáklányok több helyen megfordultak Budapesten, ezt nem volt könnyű végigvenni, hiszen nincs budapesti helyismeretük. Az mindenesetre kiderült, hogy nem nagyon voltak étteremben, az ételt általában a lakásba rendelték, illetve főként gyalog közlekedtek.

Néhány konkrétumot azért tudni: jártak egy romkocsmában, egy palacsintázóban és a Széchenyi fürdőben. Utóbbi intézménnyel az országos tisztifőorvos fel is vette a kapcsolatot és kiderült, hogy éppen nemrég döntöttek a korábbi eljáráshoz képest komolyabb fertőtlenítésről, illetve az úszómedencékben is megemelték már a klór szintjét.

Ez azért fontos, mert Müller Cecília elmondása szerint a vírus körüli burkot tönkreteszi a klór. Mindenesetre elrendelték a fürdő rendkívüli fertőtlenítő nagytakarítását.