Budapesten a kertészetekben, díszfaiskolákban, dísznövénylerakatokban a bizonylatkiadási kötelezettség teljesítését, valamint az áruk eredetét ellenőrzik a NAV munkatársai - olvasható az InfoRádió.hu-n.

Bács-Kiskun megyében a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségének ellenőrzését végzik. Baranya megyében a pénztárgépükkel kapcsolatos szervizelési kötelezettségüket elmulasztók körében folytatnak le vizsgálatokat, de az online berendezéseiket kirívóan keveset használó adózók számíthatnak forgalomszámlálással végrehajtott ellenőrzésre is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében április közepéig kiemelten ellenőrzik a kondi- és fitnesztermeket, masszázsszalonokat és szoláriumokat.

Fejér megye területén a piacok, vásárcsarnokok és útszéli kitelepülő árusok fokozott ellenőrzése várható. (NAV-figyelmeztetés érkezett!)

Megkezdi három hetes húsvéti akciósorozatát a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Az ellenőrzések kiterjednek az állandó és hétvégi piacokra, vásárokra, és az alkalmi kitelepülésekre is, valamint a rendezvényeket is felkeresik az ellenőrök. Kiemelt figyelmet kapnak az alábbi termékkörök:

  • füstölt- és húsáruk
  • tojás
  • édesség
  • primőr zöldségek
  • pékségek.

 

Veszprém megyében folytatják az online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kör kiemelt ellenőrzését. Az érintett adózói kör: gépjárműjavítás, -karbantartás, gépjárműalkatrész-kiskereskedelem, taxis személyszállítás, fizikai közérzetet javító szolgáltatás és testedzési szolgáltatás.