Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Míg az év nagy részében zömmel helyiek fordulnak meg a vízparton, addig nyáron a vendéghorgászok követelnek nagyobb odafigyelést munkatársainktól - idézi a portál Nagy Gábort, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetőjét. Az elmúlt fél év számait összevetve a 2013-2015 év adataival kiderül, hogy az idén kiemelkedően sokan hagyták figyelmen kívül a vízparti játékszabályokat. Az idén januártól júniusig 168 esetben kezdeményezett a hatóság eljárást. Árnyalja némileg a képet az, hogy 2013 szeptembere óta több lépcsőben (legutóbb az idei évtől) változtak - ha úgy tetszik szigorodtak - a horgászati szabályok.

Hetvenen dobták be a csalit anélkül, hogy bármilyen engedély birtokában lettek volna, hatan gondolták úgy, hogy az állami jegy mellett nem kell területi jegyet váltaniuk. Harmincketten vélték úgy, hogy rájuk nem vonatkozik a fogási napló vezetésének kötelezettsége, ennél valamivel többen tartottak a megengedettnél több (három vagy négy) botot a vízben.

Az idén mindössze tíz esetben kellett eljárni olyan horgásszal szemben, aki nem tudott úrrá lenni mohóságán, azaz megsértette a darabszám-korlátozást, heten figyelmen kívül hagyták a tilalmi időszakot, s egy horgász tartott meg méreten aluli halat.

Az idén már összesen 122 határozat született a halgazdálkodási törvény megsértése miatt indított eljárásban, ezek eredményeként összesen 2 millió 860 ezer forint halvédelmi bírságot szabtak ki a hatóságok és 826 hónapi eltiltásról hoztak határozatot - számolt be Nagy Gábor.