Beleszerettek az oroszok Magyarországba

Idén februárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,8, a belföldi vendégek által eltöltötteké 5,2 százalékkal bővült az egy évvel korábbi szinthez képest. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 9,9 százalékkal nőtt. A szállodai szobák napi átlagára 6,8 százalékkal emelkedett.
Szabó Zsuzsanna, 2017. április 10. hétfő, 09:01
Fotó: Napi.hu

Idén februárban az előző év azonos hónapjához képest a külföldi vendégek száma 7,4, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 7,8 százalékkal  (723 ezerre) bővült. A vendégéjszakában mért forgalom közel kétharmada Budapesten koncentrálódott, ahol 12 százalék növekedést tapasztaltak a szálláshelyeken.

A legfontosabb küldő országok közül Oroszország esetében kiemelkedő (45 százalékkal), Románia és Franciaország esetében átlagon felüli mértékben (9-16 százalékkal), Németország, Csehország és az Egyesült Királyság esetében kismértékben (4-7 százalékkal) bővült a vendégéjszakában mért forgalom. Az Ausztriából és az Olaszországból érkezett vendégek által eltöltött éjszakák száma stagnált.

A belföldi vendégek száma 2,9, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 5,2 száazlékkal (709 ezerre) nőtt az előző év hasonló időszakához képest. A belföldivendég-éjszakák alapján mért forgalom mindegyik turisztikai régióban bővült, az átlagot meghaladó mértékű volt a növekedés Dél-Alföldön, Budapest-Közép-Dunavidéken és Közép-Dunántúlon.

A szállodák szobakihasználtsága 3,1 százalékponttal, 47,8 százalékra nőtt. A kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele 9,9 százalékkal (23,1 milliárd forintra), ezen belül a szállásdíjbevétel 12 százalékkal (12,3 milliárd forintra), az egyéb bevétel 9,2 százalékkal (5,6 milliárd forintra), a vendéglátás bevétele 5,4 százalékkal (5,3 milliárd forintra) emelkedett a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 2,3 százalékkal többet költöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. A februárban működő kereskedelmi szálláshelyek közül 1661 egység fogadott el pihenőkártyát, 0,9 milliárd forint értékben - közölte a KSH.

A hazánkban működő egységek száma (2383) 59-cel nőtt, a kiadható férőhelyek száma megközelítette a 206 ezret, ami 2,4 százaélkkal volt több a bázisidőszakhoz képest 2017. február 28-án az előző év azonos időpontjához képest.

A szálláshelyek 8,1 százalékkal több, összesen 2 millió 821 ezer vendégéjszakát regisztráltak 2017. január-februárban az előző év azonos időszakához képest. A külföldi vendégek 11 százalékkal (1 millió 457 ezer), a belföldi vendégek 5,4 százalékkal több (1 millió 364 ezer) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

A szállodák szobakihasználtsága átlagosan 3,2 százalékponttal, 45 százalékra emelkedett. A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron összesen 10 százalékkal több, 47 milliárd forint bruttó árbevételt értek el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.04.10 09:59

A komcsi fidesz visszahívta az oroszokat, exelvtársak nem tudnak nélkülük élni.
A kommunista, orosz seggnyaló fidesz, élen a KISZ-titkár orbánnal, már nem tagadja a szovjet elkötelezettségét.
Ez az aljadék párt szembeköpte a valódi 56-os hősöket, meghazudtolta 56 valóságát, a szemünkbe hazudott személyeket, 50 milliós zenei gúnyt űzött, és a mai napig is elárulja népét.
Ezek nem úriemberek, ezeknek nem érdemes azt mondani, hogy mondjon le, hanem a takaroggy a megfelelő szóhasználat.
orbán takaroggy!
Szerintem hamarosan eljön az az idő, amikor narancs tiltott gyümölcs lesz, mert a fideszlogo narancs az önkényuralmi jelképpé válik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html