Belső finanszírozás felé mozdulna Magyarország

Magyarország az államadósságon belül a devizaadósság arányát 30–35 százalékra akarja csökkenteni néhány éven belül a jelenlegi 49 százalékról, és inkább a biztonságosabb belföldi finanszírozás felé akar elmozdulni – mondta Pleschinger Gyula, az Államadósság Kezelő Zrt. új vezérigazgatója a Reutersnak.
NAPI, 2010. szeptember 24. péntek, 07:45
Fotó:

Pleschinger szerint a nemzetközi hitelminősítők a besorolásaikkal túlságosan borúlátóak Magyarország kilátásait tekintve, miközben az idei kötvényaukciók a befektetői bizalmat jelzik. Nem valószínű egy leminősítés.

Egy új kölcsönmegállapodás az IMF- fel biztosabbá tenné a hosszú távú finanszírozást, miközben az ország gazdasági növekedése gyorsabb lehetne egy ilyen megállapodás nélkül.

Úgy véljük, 2011 könnyen finanszírozható. A kötvény- és kincstárjegy-aukciók alapján megvan a befektetői bizalom, ami átsegíthet minket a következő hónapokon vagy talán éveken - tette hozzá Pleschinger.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.25 15:07

Úgy tünik ezuttal értelmes embert sikerült kinevezni a pozicióra
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Veczelin, 2010.09.24 22:33

Már Simor is ezt mondja!
Ugylehet, hogy Ő is észrevette: a piac bízik a kormányban, és a karaván halad!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html