A belügy a pártok együttműködését kéri a tüntetések miatt

A tüntetésen felbukkanó provokátorok miatt kértek segítséget az ellenzéki pártok a Belügyminisztériumtól, amely úgy reagált, hogy pártbefolyástól mentesen végzik a hatóságok a munkájukat Magyarországon és a tüntetések szervezői segítsék a törvények betartatását.
Szabó Dániel, 2018. december 16. vasárnap, 14:18
Fotó: Napi.hu

Vasárnap adott ki közös közleményt több ellenzéki politikus és párt, amelyben azt írták, hogy "megbízható forrásból úgy értesültek, hogy a kormány érdekében provokátorok és más kétes elemek készülnek megzavarni a mai, rabszolgatörvény elleni tüntetést. Az ellenzék nem kér a Fidesz által felkért provokátorokból! A Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők azt követelik Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy biztosítsa a magyar állampolgárok békés gyülekezéshez való jogát!"

Erre reagált vasárnap a Belügyminisztérium is, amely tájékoztatásában azt írta, a hatályos jogszabályok és a Belügyminisztérium ellentmondást nem tűrő elvárásai szerint Magyarország rendőrsége pártbefolyástól mentesen látja el feladatait. A vasárnapra a Kossuth tér és a Hősök tere közötti vonulással meghirdetett demonstráció biztosítását is ennek jegyében teszik majd.

"A rendőrség az elmúlt héten a fővárosban előzetesen bejelentett vagy előzetes bejelentés nélkül tartott demonstrációk biztosítása során nem tekintette provokátornak azokat a politikusokat, közéleti szereplőket, akik a gyűléseken rendbontó magatartást tanúsítottak és nem a szabad véleménynyilvánítás jogát gyakorolták. Az Országgyűlés épületét védő rendőrsorfalra támadtak, megpróbálták azt áttörni. Eltűrték vagy részesei voltak a biztosításban résztvevő rendőrök tojással, pirotechnikai eszközökkel, különféle tárgyakkal történő megdobálásának, és ezzel 15 szolgálatát teljesítő rendőr sérülését okozták" - fogalmaztak a reagáló közleményükben, amelyben azt is írták, hogy "a rendőrök - esküjükhöz híven - tették és teszik a dolgukat, minden törvényes eszközzel óvják és védik a közrendet."

Emellett a Belügyminisztérium felszólítja a gyűlés szervezőjét és az ellenzéki pártok ma kiadott közleményét aláíró politikusokat, hogy tartsák és tartassák be a demonstráció résztvevőivel Magyarország törvényeit, a rend fenntartásában működjenek együtt a rendezvényt biztosító rendőrséggel.

A vasárnapi tömegtüntetésekre több eseményt is meghirdettek a pártok, szakszervezetek, egyetemisták. A "Boldog karácsonyt, Miniszterelnök Úr!" jeligéjű demonstrációra a Facebookon 7500 ember jelezte aznap délig, hogy részt vesznek, 24 ezer fő pedig érdeklődik az esemény iránt.

Az elmúlt héten több tüntetés is volt Budapesten, amelyeken a rendőrség többször is könnygázzal oszlatott, mert a résztvevők közül voltak, akik nekifeszültek a biztosító hatóságiaknak, volt, hogy pirotechnikai eszközökkel, üvegekkel dobálták a rohamrendőröket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nyugatos_szolasszabadsag, 2018.12.17 15:04

Annyira cikire sikerült a tegnapi tünti, hogy még a napi.hu-n is csak 1 elég semleges cikket raktak ki, a blogketrecbe az indexen meg nem is mernek kirakni semmit, csak az agyoncenzúrázott B1 blogról valamit.
Félnek, hogy még valaki kommentelne.
Érzik a felbujtók, hogy ez nagy blama volt. Itt a vég kedves libbantak. Jöhet Gyurcsány a titkosszolgálati kapcsolataival és szarkavarásával.
Csak az már egész más és törvénytelen szintje lesz a forradalomcsinálásnak. Viszont nem lesz más választásuk, mivel Gyuribácsi ott áll a sarkuknál (ismeri minden mocskos ügyüket) és nem enged senkit hátrálni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html