Újra tárgyalhatnak a minimálbérről és a diplomás bérminimumról

A minimálbér és a bérminimum újratárgyalását követeli négy szakszervezet, a foglalkozáspolitikáért felelős államtitkár pedig azt mondja, nem zárkóznak el semmitől - írja a Hír TV.
Szász Péter, 2020. január 27. hétfő, 18:51
Fotó: Getty Images

A szakszervezetek azt szeretnék, ha a kormány bevezetné a diplomás bérminimumot, különös tekintettel a közszolgálati dolgozók esetében. Szintén a közszférában azt szorgalmazzák, hogy állítsák vissza a 13. havi juttatást.

Bodó Sándor foglalkozáspolitikáért felelős államtitkár a Hír TV-nek azt mondta, hogy "bizonyos feltételek esetén ennek felülvizsgálatra van lehetőség. A szakszervezeti oldal tulajdonképpen ebben a vonatkozásban kezdeményezi a tárgyalásokat, míg a munkaadói oldal pedig arra hivatkozik, hogy a korábbi megállapodás érvényben van, ami egyébként igaz is."

"Ebben a helyzetben nyilvánvalóan hamarosan újra le fogunk ülni a felekkel, tárgyalni fogunk erről a dologról, de jelenleg érvényes megállapodás van úgy a minimálbér, mint a garantált bérminimum vonatkozásában és a nyolcszázalékos bérajánlást is aláírták a felek."

HOZZÁSZÓLÁSOK