Berágott az autósokra Budapest - jön a sokak által várt szigor

Új, állandó közlekedésbiztonsági kamerákat létesítenek a gyorshajtások miatt a III. kerületben a Szentendrei úton és a XIII. kerületben, a Váci úton - döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A képviselők egyhangúlag támogatták a kamerák elhelyezését.
Dzindzisz Sztefan, 2018. november 14. szerda, 11:10
Fotó: Napi.hu

Az elfogadott előterjesztésben az olvasható, hogy az elmúlt években számos olyan, halállal vagy személyi sérüléssel járó baleset történt Budapesten, amelynek oka vélelmezhetően illegális gyorsulási verseny volt: ezek kedvelt helyszínei a III. kerületben a Szentendrei út és a XIII. kerületben a Váci út. Utóbbi helyszínen a személyi sérüléses baleseteknél a gyorshajtás napközben is szerepet játszik - tették hozzá az MTI tudósítása szerint.

A kamerákat a Szentendrei út kivezető oldalán a Záhony utcai kereszteződés előtt, a bevezető oldalon a Mátyás Király úti kereszteződés előtt, valamint a XIII. kerületi Váci út 169. szám előtt helyezik el.

A három ellenőrzési pont kiépítése hozzávetőleg bruttó 400 millió forintba kerül. (Halálos balesetek - Magyarország valamit rosszul csinál.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cito, 2018.11.14 13:21

Oszlop, plusz-mínusz kétszáz méter, előtte, utána szabad a gazda. Sz@rt sem ér.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

drnemoda@yahoo.com, 2018.11.14 11:30

400 milla - nyilván abban gondolkodnak, hogy mnegtérül. Persze, nem a notóriusok fizetik majd ki, hanem a 80-al slattyogó családapák, anyák és egyéb értelmiségiek. Az éjszakai versenyeket egy kis csapat röndérrel lehetne, ha szabad javasolni ! Meg aztán utánuk is tudnának menni, adott esetben..... Jut eszembe, ezeken az utakon, a fő szaklaszokon, sehl egy gyalogos, nincs értelme a sávváltásnak sem, a megengedett legnagyobb sebesség meg 70. Miért nem 80 ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html