A közlemény szerint a hivatalos látogatás első napján a köztársasági elnök találkozik Joachim Gauck német államfővel, majd látogatást tesz az egykori keletnémet állambiztonsági szolgálat, a Stasi berlini központi vizsgálati fogdájában kialakított emlékhelyen. Ezen a programon - Áder János meghívására - részt vesz egy csoport diák is a pilisvörösvári Friedrich Schiller német nemzetiségi gimnáziumból.

Áder János hétfő este a berlini nagykövetségen ünnepi beszédet mond a nagykövetség és a német fővárosban működő magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricum Berlin közös március 15-ei fogadásán.

Kedden Áder János elsőként Guido Westerwelle külügyminiszterrel találkozik, majd Angela Merkel kancellárral folytat megbeszélést.

Steffen Seibert német kormányszóvivő pénteken Berlinben közölte: a kancellár és a bemutatkozó látogatásra érkező magyar államfő megbeszélésének középpontjában kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdései, valamint európai és nemzetközi ügyek állnak.

A hivatalos program utolsó részeként a köztársasági elnök találkozik Norbert Lammerttel, a német törvényhozás alsóházának (Bundestag) elnökével.