Terjed az influenza Magyarországon (frissítve)

Több egészségügyi intézményben látogatási tilalmat rendeltek el a megbetegedések miatt.
Domokos Erika, 2019. január 14. hétfő, 20:37
Fotó: Pixabay

Több kórházban látogatási tilalmat rendeltek el az influenzaszerű megbetegedések halmozódása miatt - írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjára hivatkozva az MTI.

A Semmelweis Egyetem hétfőn azt közölte, hogy influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikájának hematológiai és nefrológiai részlegein, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Szívelégtelenségi és Szívtranszplantációs intenzív részlegén.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapja szerint a fővárosban a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben van még részleges látogatási tilalom. Ezen felül Pest megyében a törökbálinti tüdőgyógyintézetben van még érvényben szintén részleges korlátozás.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ telephelyein és egyes osztályain az influenzajellegű megbetegedések magas száma miatt hétfőtől részleges látogatási tilalmat vezettek be - tájékoztatta az intézmény este az MTI-t.

A látogatási tilalom a Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén és a Podmaniczky utcai telephelyén működő központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályt, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályt és Perinatális Intenzív Centrum (PIC) szervezeti egységét érinti. A hozzátartozókat arra kérik, hogy látogatás előtt tájékozódjanak a bevezetett korlátozásokról az intézmény honlapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK