A nagykereskedés mögötti épületben egy engedély nélkül működő üzemben fedezték az ellenőrök, hogy betonkeverőben készül a gyros, nagy mennyiségben. Az ott dolgozók az ellenőrzés megkezdésekor elmenekültek a helyszínről. A fellelt dokumentumok alapján számos fővárosi gyorsétteremhez szállítottak az üzemből.

A húsnagykereskedést december elején ellenőrizte a Nébih kiemelt ügyek igazgatósága a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest megyei adóigazgatóságának megkeresésére. A szakemberek több jelöletlen és nem nyomon követhető terméket találtak, emellett megállapították, hogy az üzemben nem vezettek dokumentációt a bontásról, darabolásról.

A jelöletlen baromfitermékek Lengyelországból érkeztek ekáer-szám (elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer) nélkül, míg a lefoglalt marhahúsoknak a nyomon követése nem volt megfelelő.

A Nébih valamennyi helyiséget hatósági zár alá helyezte, és elrendelte huszonkét tonna baromfi-, pulyka- és marhahús, joghurt és fűszer megsemmisítését. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható - olvasható a közleményben.