Betört az időjárási fordulat - erre számítson

A hét második felében lehűlésre kell számítani, s többször várható zápor, illetve viharos széllel, jégesővel kísért zivatar is. A leghidegebb órákban néhol gyenge fagy is lehet, a maximumok jellemzően 10-15 fok körül alakulnak majd - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.
K. Kiss Gergely, 2017. április 5. szerda, 08:36
Fotó: Stocksnap

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, az ország keleti harmadán viszont akár hosszabb napos periódusok is lehetnek. Szinte bárhol kialakulhatnak záporok, helyenként zivatar is előfordulhat. A Dunántúlon többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik az északi, északnyugati szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 14 és 19 fok között alakul, északkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön napközben nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, kevés napsütés délután már a Tiszántúlon is lehet. Kezdetben többfelé, délután a Tiszántúlon valószínű még eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik, nagy területen - az ország északkeleti negyedét leszámítva - viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok körül alakul.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK