Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat az idei költségvetés Belügyminisztérium fejezetében található  "Tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadások" alcím alatti 737,3 millió forintot emelte meg 19 milliárd 360 millió forinttal úgy, hogy ennyivel lehet azt túllépni.

A következő pontban a kormány a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó szabad előirányzatot meghaladó, 10 milliárd 245 millió forint kötelezettvállalást engedélyez idénre. Ez felfogható úgy is, hogy a 19 milliárd 360 millió kiegészül további 10 milliárd 245 millió forinttal.

A vírus miatt sokkal kevesebben érkeznek

A magyar-szerb és a magyar-román határszakaszon is jelentősen csökkent a határsértők aktivitása - ezt Bakondi György, a kormány belbiztonsági tanácsadója mondta még március 25-én az M1 Híradóban. Bakondi arról is beszélt, hogy Szerbia a magyar határtól az ország belsejébe szállítja vissza a határsértőket, elsősorban a koronavírus terjedése miatt.

Bakondi szavait alátámasztják a rendőrség statisztikái is: a police.hu-n közzétett számláló szerint, a legutóbbi 14. heti adatok szerint éves mélypontra süllyedtek a határsértések. Március 30 és április 5 között a megakadályozott tiltott határátlépések száma 12 volt, 21 ember feltartóztattak, miközben senkit sem vontak eljárás alá.

Eközben a március közepe előtti hetek statisztikái rendre 1000 fő körüli határsértőt mutattak.