Be kell zárni a Honvédkórház koraszülöttcentrumát két hétre - nincs orvos

Szakemberhiány miatt december utolsó két hetére bezárják a Honvédkórház koraszülöttcentrumát (PIC) - értesült a hvg.hu.
Szepesi Anita, 2018. november 27. kedd, 14:52
Fotó: Napi.hu

A sürgősségi centrum és a Podmaniczky utcai telephely után a Honvédkórház koraszülöttcentrumának működése is ellehetetlenült az orvoshiány miatt, az országos elismertségű osztályon hiányoznak a működtetéshez szükséges személyi feltételek - derül ki a portál cikkéből.

A kórház PIC centrumából egy év alatt hét szakorvos távozott a megbecsültség hiánya, és az alacsony fizetés miatt. Az osztály emiatt csökkentette a fogadható páciensek számát, illetve az ellátható esetek súlyosságát, de a november végére három fősre csökkent a stábbal már nem tudják teljesíteni a szükséges minimumfeltételeket, ezért december 15-től egyelőre két hétre bezárnak.

A portál szerint az osztályvezető jelentős mértékű béremelésben keresi a megoldást, az intézményt vezető Kun Szabó István azonban egyelőre még nem állt kötélnek.

Az osztály helyét a Semmelweis Egyetem női klinikája, illetve a János kórházban működő PIC veszi át, ami, mondjuk, egy Újpesten beinduló koraszülést tekintve azért rejteget kockázatokat magában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.27 16:40

Gyertek haza orvos-rabszolgák, könyörgünk!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2018.11.27 16:27

A fityeszes degeneráltak válasza erre: Nincs semmi probléma, minden rendben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html